Entry kali ni khas untuk ibu-ibu menyusu dan yang sedang sarat mengandung pun disarankan untuk skrol sampai bawah. Kaum bapa juga boleh baca, nanti boleh usha2 untuk isteri tercinta.

Lokasi Feedmilk Shah Alam

Butik Feedmilk Sdn Bhd, butik khas untuk ibu-ibu menyusu secara direct breastfeed. Untuk pengetahuan pembaca sekalian, koleksi yang ditawarkan di sini adalah Specialised Nursing Wear bukan Friendly Nursing Wear. Ada bezanya tu. Mummy2 sekalian pasti akan mencari pakaian yang memudahkan mummy untuk direct breastfeed kan? Saya akan paparkan serba sedikit koleksi dari Feedmilk, jom tengok..

feedmilkfeedmilkfeedmilkfeedmilkfeedmilkfeedmilkfeedmilk

Baju didalam gambar di atas semua baju menyusu ye, huhu. Sebab memang tak nampak pun macam baju menyusu sebab tu anak dara ke mak dara ke mak buyung ke, semua boleh pakailah.. Menarik bukan?

Masa nak pergi jalan-jalan makan angin, boleh gayakan FeedmilkTee, Soffie Scallop, Joolie jubah, Freya jubah dan Evelyn pun boleh. Dan kalau mummy nak pakai pergi pejabat, boleh pakai Amber, Joolie jubah dan freya jubah pun boleh juga. Jadi sebagai seorang ibu, saya sangat merasakan semua ibu-ibu wajib ada koleksi dari Feedmilk. Jom ushar testimoni pelanggan feedmilk jom!

testimoni feedmilk

testimoni feedmilk

Macam mana nak order koleksi dari Feedmilk ni ye? Oh senang je, mummy buka je Facebook Page Feedmilk atau boleh ke website, www.feedmilk.com. Dan usha di Instagram Feedmilk pun boleh juga. Kalau dekat, terus walk in ke butik yang terletak di Alam Avenue 2, Seksyen 16 Shah Alam, Selangor.. dah habis baca jangan lupa terus usha page Feedmilk ye.. dan bapak-bapak sekalian, hehe. Beli dan hadiahkan pada isteri tersayang pasti tersenyum lebar sampai ke telinga lah jawabnya.

Boleh terus hubungi :-
No Telefon : 0183273092
FB Fanpage : Feedmilk
Website : www.feedmilk.com
Instagram : Feedmilk Boutique

 

 

{ 0 comments }

Teringat dulu masa mula-mula belajar menyusukan Ahmad Wafiy Hakim. Pengalaman menyusukan anak pertama. Terutamanya bila di tempat awam. Dia menangis macam kena pukul bila dah lapar dan lambat bagi dia susu. Masa tu, mamanya baru belajar nak sesuaikan diri menyusukan anak. Masa tu mana ada lagi baju-baju menyusu yang cantik. Dah la kelam kabut cari tempat tertutup nak menyusu, dengan terkial-kial lagi pujuk dia berhenti menangis yang satu shopping complex boleh dengar tu. Memang kenangan betul!

Tapi tu semua kenangan 6 tahun lepas. Sekarang semuanya dah mudah. Dah terlalu banyak baju-baju menyusu yang cantik-cantik untuk ibu-ibu yang menyusukan anak boleh beli. Salah satunya baju-baju menyusu keluaran Feedmilk. Bila diperhatikan ciri-ciri baju-baju dari Feedmilk ni, rasa tak sabar pulak nak menyusukan anak balik. Kena tambah baby cepat-cepatlah macam ni..hehe

0kay, jom kita tengok salah satu baju keluaran Feedmilk Boutique yang semakin hot dan popular sekarang iaitu Mia Jubah Popular..

Mia Jubah Popular - Brick Salmon

Mia Jubah Popular – Brick Salmon

 

Mia Jubah Popular - Royal Blue

Mia Jubah Popular – Royal Blue

Salah satu keistmewaan Mia Jubah Popular ni adalah ia di datangkan tanpa zip. Mudah sangat! Bila nak menyusukan anak, hanya selak. Sesuai dengan tagline Feedmilk, “Selamber Selak”. Jubah yang direka khas untuk ibu-ibu yang mementingkan kecantikan dan dalam masa yang sama mengambil berat mengenai hak anak untuk menyusu. Jubah ini didatangkan tanpa zip dan membuatkan ianya lebih mudah & selamat untuk bayi daripada sebarang kecederaan luka terkena zip.

7 sebab kenapa mesti beli Mia Jubah Popular

7 sebab kenapa mesti beli Mia Jubah Popular

Ada 7 sebab utama kenapa anda perlu memiliki Mia Jubah Popular dari Feedmilk Boutique ni. Perhatikan pada gambar untuk lebih mudah faham.

Mia Jubah Popular didatangkan khas dengan :-

  • 7 kombinasi warna yang sangat menarik. (Lavendar Blush, Magnum Black, Brick Salmon, Bubble Gum, Bubbly Turqoise, Rose Wood & Royal Blue)
  • 2 poket di sebelah kiri dan kanan. Mudah untuk ibu-ibu untuk simpan handphone ataupun purse.
  • Potongan jubah A-cut. Jubah lebih longgar di bahagian bawah & lebih flowy bila digayakan.
  • Penggunaan fabrik berkualiti iaitu High Quality Moss Crepe. Penggunaan fabrik yang tidak panas dan terletak cantik bila dipakai.
  • Ironless. Memudahkan ibu-ibu untuk menjimatkan masa dan sentiasa kelihatan kemas.
  • Pleated Design. Rekaan yang cantik dan kemas di bahagian depan jubah.
  • Baju menyusu khas. Ini adalah direka khas untuk memudahkan ibu-ibu menyusu untuk menyusukan anak di mana-mana sahaja tanpa perlu risau terselak menampakkan aurat.
7 warna yang cantik!

7 warna yang cantik!

Saya berkenan pulak warna yang ni!!!

Lavendar Blush - Mia Jubah Popular

Lavendar Blush – Mia Jubah Popular

Mia Jubah Popular salah satu keluaran Feedmilk yang cepat sangat sold out. Jadi, bagi ibu menyusu yang berkenan dan nak cantik bergaya di hari raya nanti, boleh dapatkan sekarang sebelum stok kehabisan.

Boleh terus hubungi :-
No Telefon : 0183273092
FB Fanpage : Feedmilk
Website : www.feedmilk.com
Instagram : Feedmilk Boutique

 

{ 0 comments }

Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

by MamaChrysalis

Kenapa Perlu Jadi Pengedar Shaklee? Sebagai seorang pengedar Shaklee atau dikenali sebagai SID (Shaklee Independent Distributor) , korang boleh dapat extra income dengan memperkenalkan Produk Shaklee kepada kawan-kawan, ahli keluarga serta ahli netizen (FB/Insta/Blog dll. Social Media). Selanjutnya korang boleh bina team atau empire korang dan dapat income yang masyukk.. Macam mana extra income tu? […]

Baca seterusnya →

Suami Diserang Stroke, Sel-sel pada Bahagian Otak Sebelah Kiri Telah Mati.

by MamaChrysalis

“Puan, sel-sel otak pada bahagian otak kiri suami puan telah mati. Ada 3 kemungkinan yang suami puan bakal hadapi. Sama ada dia tidak dapat mengingati siapa diri dia dan ahli keluarga, boleh mengingat tetapi cepat lupa, ataupun suami puan akan mengalami masalah pertuturan.” Itulah ungkapan doktor 2 tahun yang lalu, yang membuatkan hati seorang isteri […]

Baca seterusnya →

4 Bahan Utama Vivix yang Sangat Istimewa

by MamaChrysalis

Vivix adalah salah satu produk Shaklee yang sangat istimewa. Alhamdulillah, dengan izin Allah, Vivix Shaklee telah membantu ramai insan yang sangat memerlukan dalam memperbaiki taraf kesihatan mereka. Dari penyakit dan masalah yang ringan sehinggalah masalah kesihatan yang lebih serius. Kenapa Vivix sangat berkualiti sehingga mampu menghasilkan beratus-ratus testimoni yang bagus? Apakah bahan-bahan yang terkandung di […]

Baca seterusnya →

Jimatkan Poket Anda dengan Belian Set Twin Pack Vivix

by MamaChrysalis

“Beli 2 botol Vivix? Ish, tak maulah akak… Mahal sangat dik…” Selalu juga saya dapat ayat sebegini daripada customer bila saya tawarkan untuk beli 2 botol Vivix sekaligus. Bagi mereka, harga untuk 2 botol Vivix sangat mahal dan risau kalau-kalau Vivix tu tak serasi dengan mereka. Namun, setelah saya jelaskan, kelebihan-kelebihan yang bakal mereKa peroleh […]

Baca seterusnya →

Cara Cepat Turunkan Tekanan Darah Tinggi

by MamaChrysalis

  Penyakit tekanan darah tinggi ataupun nama lainnya hipertensi, bukanlah satu penyakit yang asing bagi penduduk di Malaysia. Menurut statistik, sebanyak 37% daripada penduduk yang berumur 18 tahun ke atas, mempunyai masalah tekanan darah tinggi. Hipertensi sering digelar sebagai “pembunuh senyap” kerana penyakit ini tidak menunjukkan ciri-cirinya secara terang-terangan. Malah mereka yang menghidapi tekanan darah […]

Baca seterusnya →

6 Tips Dapatkan Anak Perempuan untuk yang dah Lama Berhajat.

by MamaChrysalis

Hari ni saya rasa terpanggil untuk berkongsi tentang tips mendapatkan anak perempuan ni. Untuk pengetahuan semua, tips ini telah dibuat oleh kawan Shaklee saya sendiri iaitu Puan Salwa dan Encik Fauzie semasa mereka sedang berusaha mendapatkan anak perempuan untuk anak ketiga mereka. Dan yang menggembirakan, tips yang mereka buat ni berjaya dan berhasil mendapat anak […]

Baca seterusnya →

Cara Buat Air Selusuh Untuk Isteri Versi Ustaz Don Daniyal

by MamaChrysalis

Air selusuh sangat sinonim dengan wanita yang sudah hampir untuk proses kelahiran. Kebiasaannya, air selusuh selalu digunakan sebagai ikhtiar untuk memudahkan proses bersalin. Namun, berapa ramai di kalangan ibu-ibu yang tahu bagaimana caranya untuk menyediakan air selusuh ni. Mudah atau susah? Apa itu Air Selusuh? Sebelum saya menerangkan cara-cara menyediakan air selusuh, mari kita ambil […]

Baca seterusnya →

Suplemen Untuk Gigi Sensitif yang Dapat Bantu Anda Senyum Semula

by MamaChrysalis

Dalam entri mamachrysalis.com yang lepas, saya sudah kongsikan 5 punca gigi sensitif boleh berlaku dan juga  8 tips mengelakkan gigi sensitif daripada berlaku. Untuk kali ini, saya ingin kongsikan dengan anda semua suplemen untuk gigi sensitif yang sesuai dan dapat membantu anda mengurangkan masalah gigi sensitif ini.   1. Ostematrix Shaklee Ostematrix mengandungi kalsium yang amat penting untuk mengekalkan kekuatan […]

Baca seterusnya →