Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

by MamaChrysalis

Kenapa Perlu Jadi Pengedar Shaklee?

Sebagai seorang pengedar Shaklee atau dikenali sebagai SID (Shaklee Independent Distributor) , korang boleh dapat extra income dengan memperkenalkan Produk Shaklee kepada kawan-kawan, ahli keluarga serta ahli netizen (FB/Insta/Blog dll. Social Media). Selanjutnya korang boleh bina team atau empire korang dan dapat income yang masyukk..

Macam mana extra income tu? Ok macamni, korang boleh dapat 15%-25% diskaun dari harga runcit (Retail Price) untuk kesemua produk-produk Shaklee yang dibeli. So, 15% ke 25% tu sebagai untung runcit korang, banyak tu! Contoh; Harga Jual Item A adalah RM150, korang beli dengan Shaklee dpt 15% diskaun iaitu RM127.5. Untung RM22.50, kalau jual 10 Item A? Tak ke untung runcit je RM225. Kalau jual 100 Item A? Kira sendiri la ye, hehe.

Selain untung runcit ada bonus setiap bulan yang korang dapat apabila memenuhi kriteria yang ditetapkan. Bonus sehingga 21% untuk jumlah sales bulanan korang (personal sales) dan team korang (group sales). Banyakkan? Nak tau lebih lanjut tentang kiraan bonus ni, jomla sertai team saya. Bonus dari 2angka hingga ke 5angka saya dah merasa. Korang sertai team saya, insyaAllah korang pun boleh!. Bukan bonus untuk jualan je yang korang dapat ye, ada bonus kereta (dapat cash), ada bonus kepimpinan, dah cukup point dapat pulak trip 6stars ke merata dunia, dan banyak lagi! Ishk2..banyaknye bonus Shaklee bagi..Bestkan Shaklee ni?

Jom tengok apa kata mereka yang dah jatuh chenta dengan menjadi pengedar Shaklee yang sah. Jom saksikan!


Puan Syazana (Shaklee Independent Distributor) – Jana Pendapatan Shaklee Secara Online Untuk Bayar Perbelanjaan dan Sewa Rumah.


Puan Fatimah Az-Zahra (Shaklee Independent Distributor) – Dulu Jadi Ahli Makan Sendiri, Sekarang Jana Pendapatan dengan Shaklee 24jam Secara Online

 

Macam mana korang? Dah decide nak register sebagai Pengedar Shaklee yang sah? Modal hanya serendah RM70 untuk register sebagai pengedar Shaklee yang sah. Lifetime membership ye, tak perlu renew. Korang akan dibekalkan dengan beg kit permulaan bisnes Shaklee. Kalau korang jauh, saya poskan beg kit tu dengan kos pos RM10 sahaja. Jangan risau..kalau korang register di bawah team kami yang dikenali sebagai The Victorious Butterfly (TVB), korang akan diberikan tips dan teknik marketing dan dimasukkan ke dalam group support bisnes eksklusif kami.

Chop! Saya Nak jadi ahli makan sendiri je, maksudnya tak nak buat bisnes tapi nak dapatkan harga ahli untuk produk Shaklee.

Boleh2..korang hanya perlu register dengan saya dengan kos serendah RM70 untuk lifetime membership, tak perlu renew. Saya juga akan masukkan anda ke dalam group FB Butterfly Family untuk anda dapatkan info2 produk dan promosi terkini dari Shaklee. Dan korang boleh upgrade bila2 je kalau nak buat bisnes Shaklee. Maksud upgrade tu just inform saya dan saya akan masukkan anda ke dalam group support bisnes ekslusif kami tu..Tak perlu bayar ape2.:-)

Saya dengar ada cara nak dapat keahlian Shaklee secara PERCUMA, macam mana ye?

Mudah, kalau korang nak dapat keahlian percuma, maksudnya tak perlu bayar RM70 tu, hanya perlu beritahu saya untuk buat belian apa-apa produk Shaklee bernilai RM750. Dengan itu secara automatik korang dapat jadi ahli Shaklee secara percuma ye. Bukan tu je, siap dapat bonus lagi RM35 untuk belian bernilai RM750 tu. Jimat RM105!

Best ke best jadi Pengedar Shaklee ni mahupun ahli makan sendiri je? Banyak dah testimoni di luar sana..yang penting anda perlukan group support yang betul untuk anda terus berjaya.

Cepat2 ye register..klik button register di bawah ni okey! Korang juga boleh PM, SMS atau Whatsapp saya untuk bertanya lanjut tentang register ahli Shaklee ni ye.

PM Facebook : Chrysalis Nurul

SMS/Whatsapp : 019-6698505

jadi ahli shaklee

{ 0 comments }

“Puan, sel-sel otak pada bahagian otak kiri suami puan telah mati. Ada 3 kemungkinan yang suami puan bakal hadapi. Sama ada dia tidak dapat mengingati siapa diri dia dan ahli keluarga, boleh mengingat tetapi cepat lupa, ataupun suami puan akan mengalami masalah pertuturan.”

Itulah ungkapan doktor 2 tahun yang lalu, yang membuatkan hati seorang isteri menjadi gundah dan sentiasa runsing memikirkan tentang kesihatan suaminya. Isteri mana yang tidak risau dan bimbang bila mendengar berita tidak baik sebegini tentang suami sendiri.

Itulah yang Puan Hafza Aein kongsikan kepada kami mengenai kenangannya sepanjang menjaga suaminya yang diserang stroke pada usia muda. Ikuti kisah mereka selanjutnya..

Assalammualaikum..

Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.

Tanggal 28 April 2014…suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah…hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.

Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.

1 MEI 2014.. Jam 4 pagi suami masuk ke dewan pembedahan dan pakar memberitahu saya pembedahan ni merupakan major operation. Saya redha dengan segala kemungkinan yang berlaku.

Jam 8pg.. berita yang ditunggu telah tiba. Alhamdulillah..suami selamat menjalani pembedahan dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi untuk pemantauan doktor.

4 MEI 2014..keadaan suami masih lagi tidak sedar dan doktor telah memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami..

1- tidak dapat mengingat sape dia dan ahli keluarga…
2- boleh mengingat tapi cepat lupa..
3- masalah pertuturan..

Saya menjadi bimbang selepas itu. Apa yang saya harapkan lepas suami sedar dia akan mengingat semua ahli keluarga sendiri dan Alhamdulilah.. Allah Maha Besar.. bila dia dah sedar dia masih lagi ingat akan kami sekeluarga.

Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Tapi tak apa.. saya ingat lagi dengan produk VIVIX. Saya baca setiap testimoni pasal stroke ni.. apakah kesan dia bile dia makan dan apakah boleh pulih dengan minumnya.

Saya cuba bagi dia setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.

Alhamdulillah setelah hampir setahun…saya berikan VIVIX pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap.. Hahaha.. suka saya mendengarnya bila doktor cakap macam tu.

Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga. Terima kasih juga pada upline saya yang memahami keadaan saya dan memberi cadangan ambil VIVIX untuk bantu pulihkan suami saya.

I love Shaklee…

 

Alhamdulilah… Syukur ke hadrat Allah S.W.T  kerana setelah hampir setahun lebih Puan Hafza Aein melalui dugaan berat ini, kini Allah berikan sinar bahagia kepada mereka berdua. Lihatlah senyuman yang terukir di wajah suami Puan Hafza Aein pada gambar bertarikh Januari 2016. Itu sahaja sudah menggambarkan betapa suami beliau beransur semakin sihat. Kini, suami beliau juga sudah boleh bertutur dengan lebih baik berbanding sebelum ini.

cara merawat stroke

Semoga pasangan ini terus diberikan semangat yang kuat untuk meneruskan dugaan ini. Semoga suami Puan Hafza diberi kesembuhan sepenuhnya daripada serangan stroke yang beliau hadapi 2 tahun yang lepas. Dan semoga dengan asbab keistiewaan Vivix Shaklee, dapat membantu proses penyembuhan dengan lebih cepat InsyaAllah.

Bagi anda yang masih tercari-cari penawar atau sedang mencuba untuk merawat stroke yang dialami oleh ibu, ayah atau suami serta ahli keluarga yang lain, saya cadangkan untuk ambil Vivix secara konsisten dan lihat kesannya bagaimana. Banyak testimoni Vivix yang berjaya membantu pesakit-pesakit stroke kembali pulih dan semakin sihat.

Untuk lebih penjimatan kepada poket anda, boleh terus ke Promosi Vivix Shaklee 2016.

Sebarang pertanyaan mengenai Vivix Shaklee, boleh terus hubungi saya di :-

-Pengedar Shaklee Bertauliah-

Whatsapp : 0193048505

PM Facebook : Chrysalis Nurul

.

.

Duit boleh dicari, tetapi rasa SIHAT itu ‘MAHAL’ harganya.

{ 0 comments }

4 Bahan Utama Vivix yang Sangat Istimewa

by MamaChrysalis

Vivix adalah salah satu produk Shaklee yang sangat istimewa. Alhamdulillah, dengan izin Allah, Vivix Shaklee telah membantu ramai insan yang sangat memerlukan dalam memperbaiki taraf kesihatan mereka. Dari penyakit dan masalah yang ringan sehinggalah masalah kesihatan yang lebih serius. Kenapa Vivix sangat berkualiti sehingga mampu menghasilkan beratus-ratus testimoni yang bagus? Apakah bahan-bahan yang terkandung di […]

Baca seterusnya →

Jimatkan Poket Anda dengan Belian Set Twin Pack Vivix

by MamaChrysalis

“Beli 2 botol Vivix? Ish, tak maulah akak… Mahal sangat dik…” Selalu juga saya dapat ayat sebegini daripada customer bila saya tawarkan untuk beli 2 botol Vivix sekaligus. Bagi mereka, harga untuk 2 botol Vivix sangat mahal dan risau kalau-kalau Vivix tu tak serasi dengan mereka. Namun, setelah saya jelaskan, kelebihan-kelebihan yang bakal mereKa peroleh […]

Baca seterusnya →

Cara Cepat Turunkan Tekanan Darah Tinggi

by MamaChrysalis

  Penyakit tekanan darah tinggi ataupun nama lainnya hipertensi, bukanlah satu penyakit yang asing bagi penduduk di Malaysia. Menurut statistik, sebanyak 37% daripada penduduk yang berumur 18 tahun ke atas, mempunyai masalah tekanan darah tinggi. Hipertensi sering digelar sebagai “pembunuh senyap” kerana penyakit ini tidak menunjukkan ciri-cirinya secara terang-terangan. Malah mereka yang menghidapi tekanan darah […]

Baca seterusnya →

6 Tips Dapatkan Anak Perempuan untuk yang dah Lama Berhajat.

by MamaChrysalis

Hari ni saya rasa terpanggil untuk berkongsi tentang tips mendapatkan anak perempuan ni. Untuk pengetahuan semua, tips ini telah dibuat oleh kawan Shaklee saya sendiri iaitu Puan Salwa dan Encik Fauzie semasa mereka sedang berusaha mendapatkan anak perempuan untuk anak ketiga mereka. Dan yang menggembirakan, tips yang mereka buat ni berjaya dan berhasil mendapat anak […]

Baca seterusnya →

Cara Buat Air Selusuh Untuk Isteri Versi Ustaz Don Daniyal

by MamaChrysalis

Air selusuh sangat sinonim dengan wanita yang sudah hampir untuk proses kelahiran. Kebiasaannya, air selusuh selalu digunakan sebagai ikhtiar untuk memudahkan proses bersalin. Namun, berapa ramai di kalangan ibu-ibu yang tahu bagaimana caranya untuk menyediakan air selusuh ni. Mudah atau susah? Apa itu Air Selusuh? Sebelum saya menerangkan cara-cara menyediakan air selusuh, mari kita ambil […]

Baca seterusnya →

Suplemen Untuk Gigi Sensitif yang Dapat Bantu Anda Senyum Semula

by MamaChrysalis

Dalam entri mamachrysalis.com yang lepas, saya sudah kongsikan 5 punca gigi sensitif boleh berlaku dan juga  8 tips mengelakkan gigi sensitif daripada berlaku. Untuk kali ini, saya ingin kongsikan dengan anda semua suplemen untuk gigi sensitif yang sesuai dan dapat membantu anda mengurangkan masalah gigi sensitif ini.   1. Ostematrix Shaklee Ostematrix mengandungi kalsium yang amat penting untuk mengekalkan kekuatan […]

Baca seterusnya →

Jenis-jenis Keputihan pada Wanita. Normal atau Tidak?

by MamaChrysalis

Semua wanita pasti pernah mengalami keputihan. Keadaan semulajadi ini berfungsi untuk membersihkan dan melindungi vagina dari jangkitan. Ibu hamil dan ibu yang baru melahirkan anak juga sering mengalami masalah keputihan. Sebelum saya kongsikan jenis-jenis keputihan yang ada, adakah anda benar-benar faham apa itu sebenarnya ‘keputihan’? APA ITU KEPUTIHAN Keputihan ialah cairan atau lendir yang keluar […]

Baca seterusnya →

4 Punca Masalah Keputihan berlaku pada Wanita. Sila Ambil Cakna!

by MamaChrysalis

Bila kita mengalami masalah keputihan, itu menunjukkan badan kita mengandungi asid yg tinggi dan keputihan itu sendiri bersifat asidic. Sebab tu, ramai wanita yang mengalami keputihan, seluar dalam selalu berlubang! Bayangkan… Seluar dalam pun boleh reput akibat kena cecair asid dari dalam badan kita. Ramai wanita yang tertanya-tanya dan keliru, apakah punca sebenar masalah keputihan […]

Baca seterusnya →