Sembelit semasa berpantang adalah masalah biasa yang sering dihadapi oleh kebanyakan kaum-kaum ibu yang baru melahirkan anak. Saya juga tak terkecuali mengalaminya.. Sembelit semasa berpantang membuatkan kita rasa takut dan fobia untuk meneruskan hajat yang terbuku di hati tu kan? Dan ada juga ibu yang menjadi fobia dan serik untuk bersalin lagi hanya semata-mata mengalami pengalaman sembelit yang teruk semasa berpantang.

 

Teringat sewaktu melahirkan Ahmad Wafiy pada tahun 2010, saya mengalami sembelit yang agak teruk sehingga terpaksa bertapa dan duduk di dalam bilik air selama sejam semata-mata hanya untuk melepaskan hajat yang “besar” itu.. Ada kalanya sampai najis bercampur dengan darah fresh kerana terlalu keras dan dikeluarkan dengan paksaan yang amat sangat. Saya sangat tertekan dengan masalah sembelit pada waktu itu sehinggakan saya terus buat keputusan untuk tidak buang air besar semasa awal berpantang. yelah…mana tak nya..dalam keadaan saya baru lepas bersalin secara normal, sembelit lagi..seriau kan? Takut pulak jahitan tu terbuka. Scary sangat-sangat! Dekat seminggu jugak saya melupakan hasrat tu dan akhirnya keadaan menjadi lebih parah saya mengalami sembelit yang amat teruk sehingga berdarah dan sangat-sangat terseksa dibuatnya. Memang serik nak beranak lagi lepas ni kalau teruk sangat sembelit yang terpaksa saya lalui.

 

Sehinggalah selepas saya mencuba Set Menyusu Shaklee, yang mengandungi Ostematrix. Selepas mengamalkan ostematrix 4 biji setiap malam sebelum tidur selama seminggu, saya tak sangka masalah sembelit saya hilang. Dan saya dapat melepaskan hajat dengan sangat tenang tanpa sebarang masalah dan lancar perjalanannya. Dan Ostematrix adalah salah satu vitamin wajib saya dari dalam pantang anak pertama sehingga sekarang anak kedua dah masuk 10 bulan dah pun. Sebab saya dah merasa kebaikannya dalam membantu saya mengatasi sembelit, sebab tu saya sukakanya.

 

Ini adalah post di facebook saya semasa saya dalam pantang anak kedua saya pada May 2013. Ostematrix memang sangat-sangat membantu saya mengatasi masalah saya sembelit ketika berpantang.

 

4 biji ostematrix sebelum tidur
4 biji ostematrix sebelum tidur

 

Sekarang saya memang akan pastikan yang saya akan ambil Ostematrix 4 biji sebelum tidur setiap hari. Pernah juga saya ter’miss’ makan dalam 2/3 hari. Kesannya saya mula sembelit dan rasa sangat tak best bila nak buang air besar. Perut pun rasa tak sedap. Rasa macam sebu je memanjang.

 

Bagi anda yang memang mengalami masalah sembelit ketika berpantang ataupun sembelit semasa hamil, saya sarankan amalkanlah ostematrix 4 biji sebelum tidur untuk membantu proses pembuangan anda menjadi lebih lancar dan selesa.

 

Terlalu ramai pengguna-pengguna Shaklee yang berpuas hati dengan Ostematrix sebagai “ubat” untuk mengelakkan sembelit semasa mereka berpantang.

 

Ostematrix menyelesaikan masalah sembelit ketika berpantang
Ostematrix menyelesaikan masalah sembelit ketika berpantang

 

Ostematrix melancarkan proses pembuangan di pagi hari.
Ostematrix melancarkan proses pembuangan di pagi hari.

 

Tiada lagi sembelit semasa berpantang
Tiada lagi sembelit semasa berpantang

 

Sangat mudah kan? Berpantang dengan Set Berpantang Shaklee yang mengandungi Ostematrix akan membuatkan anda rasa lebih bertenaga dan bebas daripada sembelit!

 

Anda masih ragu-ragu lagi dengan kehebatan Ostematrix dan Set Berpantang Shaklee? Masih mahukan bukti testimoni yang lebih meyakinkan? Jemput tonton video salah seorang pengguna Set Berpantang Shaklee, yang sangat teruja dengan kesannya!

Jom kita tengok apa yang buat dia teruja sangat tu?

 

Berpantang dengan badan yang cergas dan tanpa sebarang masalah sembelit adalah idaman setiap wanita. Kenapa perlu belenggu diri dan bebankan badan anda dengan masalah sembelit yang menyeksakan. Ikuti tip-tips yang telah saya berikan dan amalkan Set Berpantang Shaklee serta Ostematrix sebagai rakan baik anda semasa berpantang. Anda tak perlu ragu-ragu lagi keberkesanan produk Shaklee. Dan saya yakin anda juga akan berpuas hati seperti ibu-ibu yang lain dan dah tak serik nak beranak lagi..:-)

 

Hubungi saya segera untuk sebarang pertanyaan ataupun konsultasi berkenaan sembelit semasa berpantang. InsyaAllah saya pengedar Shaklee yang anda boleh percayai.

Telefon / Whatsapp : 0193048505 (Nurul)

PM di facebook : Chrysalis Nurul

COD Area : Subang Bestari, Sungai Buloh, Kota Damansara, Damansara Damai, Shah Alam.

Atasi Sembelit Ketika Berpantang Supaya Tak Serik Lagi Nak Beranak

4 thoughts on “Atasi Sembelit Ketika Berpantang Supaya Tak Serik Lagi Nak Beranak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge