20 tahun menderita akibat menghidap penyakit asma, dan semakin lama asmanya semakin kronik. Lelaki ini sering terpaksa melupakan aktiviti lasak kegemarannya. Tiada lagi aktiviti yang menguji ketangkasan dan stamina. Termasuklah beraktiviti bersama keluarga. Semuanya terpaksa dihadkan disebabkan kekangan sering diserang asma yang teruk dan kerap.

Bukan itu sahaja, lelaki ini terpaksa berulang alik ke hospital untuk mendapatkan rawatan nebulizer. Sebulan mahu 3 atau 4 kali. Asmanya sering menyerang pada waktu tengah malam dan terpaksa membebankan isteri untuk membawanya ke hospital. Dan yang paling membimbangkan, inhaler biru telah menjadi rakan baiknya sejak 5 tahun yang lepas.

Namun, dengan kuasa kasih sayang seorang isteri, lelaki ini telah mengalami pengalaman yang sangat mengujakan. Tiada lagi ulang alik ke hospital, inhaler tidak lagi sebagai rakan baik dan kini dia mampu beraktiviti lasak bersama keluarganya tanpa rasa risau dan bimbang.

Apakah yang telah isteri lelaki ini lakukan? Tonton video di bawah untuk membongkar rahsianya.

Bagi anda yang mempunyai suami, isteri, anak-anak ataupun ahli keluarga yang menghidap asma, ambillah langkah awal sebelum keadaan asma mereka menjadi lebih kronik. Walaupun penyakit asma adalah salah satu penyakit yang tidak dapat diubati. Namun, kita boleh berusaha untuk mengawalnya supaya tidak menyerang dengan kadar yang kerap. Sayangilah insan yang berada di sekeliling anda dan hargailah mereka sementara mereka masih ada. Tidak salah kiranya kita menghadiahkan mereka dengan Set Asma Shaklee supaya kesihatan mereka lebih berkualiti dan dapat menjalankan aktiviti seharian mereka dengan lebih baik dan produktif.

Set Asma Shaklee terdiri daripada suplemen hebat berikut :-

  • Vivix

Vivix mempunyai kandungan resveratoral yang tinggi. Resveratoral adalah salah satu agen anti keradangan yang hebat dan berkesan. Ia dapat membantu mengurangkan keradangan yang berlaku di saluran pernafasan dan membantu melancarkan peredaran udara di dalam salur pernafasan pesakit asma. Jika salur pernafasan bebas dari sebarang keradangan, maka serangan asma akan dapat dielakkan.

  •  Omega Guard

Omega Guard juga dapat membantu mengurangkan keradangan yang berlaku di dalam salur pernafasan pesakit asma. Terdapat kajian yang menunjukkan mereka yang menghidap penyakit berkaitan inflamasi seperti asma/ asthma mempunyai kandungan Omega-3 yang rendah. Omega Guard yang kaya dengan Omega 3 dan minyak ikan, sangat-sangat membantu dalam mengawal serangan asma.

  • Sustained Release Vitamin C Plus

Vitamin C Shaklee membantu dalam meningkatkan dan memperbaiki sistem imunisasi badan pesakit asma. Pesakit asma mempunyai antibodi yang lemah dan mudah diserang oleh allergen yang tidak berbahaya kepada manusia normal yang lain. Tetapi tidak bagi mereka. jadi, kita kena bantu mereka untuk tingkatkan sistem imunisasi badan mereka.

  • Nutriferon

Nutriferon bertindak sebagai pelindung dan perisai badan pesakit asma. Dengan mengamalkan nutriferon setia hari, dapat membantu badan pesakit asma menghasilkan interferon secara semulajadi untuk bertindak melawan serangan asma yang datang. Selain itu juga, nutriferon bertindak sebagai agen pencegah serangan asma.

  • Garlic Complex

Disebabkan pesakit asma mempunyai antibodi yang agak lemah, garlic complex dapat membantu dalam memperkasakan antibodi badan pesakit asma supaya dapat bertahan dan tidak bertindak balas kepada bahan-bahan alergik yang merangsang serangan asma.

  • Ostematrix

Ostematrix yang kaya dengan kandungan kalsium dan magnesium yang dapat membantu untuk merehatkan dan melancarkan saluran pernafasan pesakit asma. Dengan mengamalkan ostematrix sebelum tidur setiap hari, anda akan dapati, tidur anda lebih lena dan tanpa gangguan asma lagi.

 

Jadi, apa tunggu lagi? Buatlah keputusan anda sekarang!

Setiap saat yang anda bazirkan, mempengaruhi kualiti kesihatan insan yang anda sayangi.

Bertindak bijak demi cinta anda kepada mereka.

 Tak usah ragu-ragu untuk bertanya. Hubungi saya segera.

Saya nak sangat-sangat membantu, supaya mereka yang memerlukan mendapat kesihatan yang lebih baik.

Pos ke seluruh Malaysia dan COD di Subang Bestari, Kg Melayu Subang, Subang Permai, Subang Perdana, Sg Buloh, Kota Damansara dan Shah Alam.

20 Tahun Derita Asthma Kronik, Apa Yang Lelaki Ini Lakukan?
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge