Gastrik adalah salah satu penyakit yang sering kita dengar dan mungkin kini penyakit gastrik ini menjadi trend masyarakat Malaysia yang sering sibuk dengan aktiviti seharian sampai lupa nak makan mengikut waktu yang sepatutnya. Jika diambil mudah, ramai di antara kota yang akan mengabaikan penyakit ini walaupun diserang berulang-ulang kali dan mungkin ada juga yang menanggung derita sakit gastrik ini bertahun-tahun lamanya. Hari ni, saya nak kongsikan pengalaman salah seorang kawan baik saya, Ana, yang sering diserang gastrik dan menderita hampir 10 tahun lamanya, kini boleh kembali tersenyum kerana gastriknya telah hilang tanpa dia sedar.

Lebih 10 tahun saya menghidap gastrik yang agak kronik. Bila saya rasa pedih-pedih ulu hati tu, saya dah start cuak, sebab mesti gastrik datang. Bila gastrik tu datang, saya nak makan pun muntah, saya nak bangun berdiri dengan betul pun tak boleh, sebab sangat sakit! Saya terpaksa jalan bongkok-bongkok, baring dalam 2-3 hari, pergi jumpa doktor, pergi berurut semua.. Terpaksalah..!

Selepas saya bersalinkan anak nombor 2, saya berkenalan dengan Shaklee…

Apa yang berlaku selepas Ana berkenalan dengan Shaklee? Mari kita saksikan perkongsian daripada Ana.

Penyakit gastrik ini jika tidak diberi perhatian serius, ia akan membawa kepada yang masalah yang lebih serius seperti ulser perut yang mungkin menyebabkan pendarahan dalam perut yang kronik.

Selain daripada bergantung sepenuhnya kepada ubat hospital, saya sarankan anda untuk ubah cara pemakanan seharian. Boleh ikuti beberapa tips yang saya amalkan untuk mengelak daripada sering diserang gastrik.

Jika anda juga ingin serangan gastrik menjauhi anda seperti Ana, mulakan dengan pengambilan Set Gastrik Shaklee dan amalkan tips-tips yang saya kongsikan di atas tadi. Anda akan rasa lebih gembira kerana rasa sakit gastrik yang anda alami tu akan beransur-ansur hilang tanpa anda sendiri sedari.

Mulakan pengambilan Set Gastrik Shaklee anda hari ni, dan dapatkan konsultasi berterusan daripada saya serta cara makan yang betul untuk dapatkan kesan yang optimum. Hubungi saya segera untuk saya bantu anda dapatkan kesan yang sama seperti Ana!

SMS/Whatsapp : 019-6698505

PM Facebook : Chrysalis Nurul

 

Penawar Gastrik Ditemui Setelah 10 Tahun Menanggung Derita
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge