Bila berbicara tentang kurus dan cantik, boleh dikatakan hampir semua kaum wanita mengambil berat mengenainya. Tidak terkecuali ibu-ibu yang baru melahirkan anak dan juga ibu-ibu yang sedang manyusukan. Bagi kaum wanita, penampilan diri yang kurus, ramping dan slim adalah kepuasan bagi diri mereka. Mempunyai badan yang agak berisi dan gempal, kadang kala mengundang rasa malu pada suami, pada kawan-kawan dan juga hilangnya keyakinan kepada diri sendiri untuk berhadapan dengan orang ramai. Makin mengjengkelkan apabila keadaan badan yang berisi dan gempal menjadi bahan ejekan dan sindiran saudara-mara, rakan-rakan sekerja dan mungkin juga daripada suami sendiri. Bertambah-tambahlah kecewa dan terguris hati.

 

Berkongsi cerita dengan anda semua tentang pengalaman saya menggunakan Set Kurus Shaklee, semoga sedikit sebanyak dapat memberi harapan dan sinar baru kepada anda supaya tidak pernah mengalah untuk berusaha mengembalikan bentuk badan anda kepada yang lebih baik dan menarik.

 

Saya memanglah seorang yang boleh dikategorikan sebagai seorang yang berbadan gempal dan berisi. Sejak dari zaman sekolah rendah lagi, kemudian berlarutan sehingga ke sekolah menengah, sehingga saya diberi nama ejekan “dugong” hanya kerana badan sayang yang berisi. Tapi, waktu tu hanya makan hati berulam jantung je… Tak tahu apa yang harus saya buat dan tak tahu bagaimana caranya.. Hati manalah yang tak sedihkan bila digelar sebegitu rupa…

 

Nak kata saya mewarisi baka badan besar dari mak dan ayah saya, tak juga…Tapi mungkin saya mewarisinya daripada arwah atok saya yang mempunyai rangka badan yang besar serta berisi.. Sepanjang umur hidup saya, dari sekolah menengah memang tak pernah merasa berat 50kg ke 55 kg… Sewaktu darjah 6 pun berat saya dah mencecah 60kg…Bayangkanlah macam manakan… Memang dari dulu tak pernah merasa kurus… KECUALI masa saya nak kahwin.. Masa tu, sebulan sebelum kahwin, saya pulun tak makan nasi & pergi pusat slimming… Berhabisan beribu-ribu ringgit semata-mata nak nampak kurus dan cantik di hari bahagia… Saya berusaha kuruskan badan semata-mata nak pakai gaun untuk sesi potong kek di hari persandingan saya…

Selepas menjalani sesi pengurursan berat badan di pusat slimming
Selepas menjalani sesi pengurusan berat badan di pusat slimming. Masa ni 78kg.

 

Tapi…selepas kahwin, mungkin kehidupan lebih bahagia di samping suami tersayang, badan pun bagaikan di pam-pam… Dan kemudian 3 minggu selepas bernikah, saya disahkan mengandung. Semakin hebatlah proses menternak badan… Yang saya ingat, sebelum bersalinkan anak saya yang pertama iaitu Wafiy, berat saya mencecah sampai 98kg… Waktu ni, memang saya sendiri yang rasa dh betul-betul macam dugong dah…heheh…

 

Selepas bersalinkan Ahmad Wafiy, saya sambung untuk melengkapkan penyusuan Wafiy sehingga 2 tahun…bila sambung menyusu, lagi la tak control makan..memang lapar jek memanjang perut ni..badan naik lagi…redha dan pasrah…banyak sangat baju dah tak muat…sedih..tapi takde inisiatif nak buat ape2…sebab hanya yg difikirkan, janji anak aku cukup susu….Ahmad Wafiy semakin membesar, tetapi mamanya tak pulak semakin mengecil..Malah semakin membesar dengan jayanya….Selepas bersalinkan Ahmad Wafiy, berat saya memang tak pernah kurang daripada 85kg…hoho…beratnya!!! Encik suami pun tak larat nak dokong okay!! Kat bawah ni gambar saya masa tu Ahmad Wafiy berumur 1 tahun 2 bulan. Badan seperti di pam-pam kan?

Masa ni Ahmad Wafiy berumur 1 tahun 2 bulan
Masa ni Ahmad Wafiy berumur 1 tahun 2 bulan..Tengoklah badan saya..oh noooo!!!!

 

Kemudian, tak lama lepas tu saya disahkan hamil anak kedua…. Namun semasa saya mengandungkan Ahmad Danial berat saya tidak naik dengan mendadak kerana saya mula mengamalkan Set Ibu Mengandung Shaklee beserta Omega Guard Shaklee.. Tujuan saya mengambil Omega Guard, adalah untuk perkembangan IQ baby dalam perut dan juga untuk mengawal tekanan darah tinggi yang saya alami semasa mengandung… Tetapi saya dapat bonus lain…Yes!! Berat saya sepanjang mengandungkan Ahmad Danial hanya naik 9kg sahaja sepanjang 9 bulan, berbanding masa mengandungkan Ahmad Wafiy, naik sampai 20 kg.. Berat saya sebelum bersalinkan Ahmad Danial adalah 93kg..Di samping itu juga saya mengamalkan Cinch Shake Shaklee dan ESP untuk mengelakkan rasa lapar dan mengunyah makanan-makanan yang tak sepatutnya.. Lebih baik saya pilih yang lebih sihat kan?

 

Selepas bersalinkan Ahmad Danial Haris pada 1 Mei 2013, saya mengambil keputusan untuk menurunkan berat badan saya.. Semasa dalam pantang, saya hanya menggunakan Set Berpantang Shaklee sahaja…Dan penggunaan set ini sangat-sangat membantu saya dalam proses pemulihan dengan cepat dan rasa sangat bertenaga sepanjang berpantang..Alhamdulillah…Selepas 2 minggu bersalin, saya mula mengambil Set Kurus Shaklee yang terdiri daripada Cinch Shake, Omega Guard, Lecithin serta Alfalfa. Saya mula mengamalkan Set Kurus Shaklee dengan konsisten dan dalam masa yang sama saya mengamalkan diet yang sihat.. Pantang larang semasa berpantang juga saya titik beratkan… Misi saya nak mencapai 75 kg pada hari raya, bulan Ogos 2013.

 

Selepas 3 bulan setengah mengamalkan Set Kurus Shaklee ni, berat saya dah mencecah 76kg…Penurunan sebanyak  17kg (sebelum bersalin 93kg) sepanjang 3 bulan adalah satu pencapaian yang sangat baik buat saya.. Mungkin bagi anda yang memang selim melim, akan rasa angka ni still lagi banyak…tapi bagi saya..syukur sangat-sangat… Dan saya adalah BF moms… Pengambilan set ni langsung tidak mengganggu proses penyusuan Ahmad Danial Haris (perlu pemantauan dan cara pengambilan yang spesifik serta beberapa tips diperlukan)…malah sangat-sangat mencukupi..Alhamdulillah… Saya tidak berdiet ketat seperti orang lain, dan masih makan nasi dan lauk-lauk lain yang seimbang… (Jika anda berminat nak cuba set ini, dan anda seorang ibu menyusu, saya akan guide anda dengan cara pengambilan yang betul supaya proses penyusuan anda tidak terganggu)…

Perubahan saya selepas mengamalkan Set Kurus Shaklee
Perubahan saya selepas mengamalkan Set Kurus Shaklee.. Berat terkini 76kg.

 

Dalam gambar ni, gambar kedua dan ketiga tu adalah gambar saya semasa saya mengandungkan Ahmad Danial Haris… Dan sekarang saya ada misi baru..Saya nak target turun kepada 70kg pula..Tapi saya tak nak penurunan yang drastik… Ada lagi 6 kg untuk diturunkan…saya tak kisah walaupun mengambil masa berbulan-bulan..yang penting saya tahu ianya selamat untuk saya serta baby saya yang sedang susukan…Dan yang penting…encik suami pun makin suka dan makin sayang…

 

Dan sekarang, setelah 5 bulan berlalu, saya masih mengamalkan set kurus shaklee ni.. Dan yang paling best, berat saya tidak naik malah maintain kepada 76kg..Tetapi yang saya perasan, banyak baju saya yang lama-lama saya dah boleh pakai semula.. Itulah yang dinamakan inch loss… Pengurangan inci.. Set Kurus Shaklee bukan fokus kepada penurunan berat, tetapi fokus kepada pengurangan inci.. Nanti saya akan ulaskan mengenai ini di entry yang lain.. InsyaAllah..

Inilah gambar terbaru saya.
Inilah gambar terbaru saya.. Tang pipi tu memang payah sikit nak kurus kot kan?

Dan sekarang, saya dah mula fokus kepada aktiviti fizikal seperti berjogging dan juga bermain badminton.. InsyaAllah misi untuk mencapai 70kg tercapai.. Dan yang paling penting, saya masih tetap fully breastfeed Ahmad Danial.. Dan sayang sangat gembira dengan perubahan diri saya sekarang.. Rasa lebih yakin untuk berhadapan dengan orang ramai.. Semoga usaha saya berterusan dan membuahkan hasil seprti yang saya inginkan..

.

.

Anda masih ragu-ragu dan tak percaya dengan keberkesanan produk Shaklee? Meh saya nak kongsikan satu testimoni istimewa untuk anda semua. Ibu ini berjaya menurunkan berat sebanyak 20kg selepas melahirkan anak dengan bantuan Set Kurus Shaklee. Jom saksikan!

Amazing kan? Anda juga inginkan perubahan seperti ini? Masih ragu-ragu lagi? Hentikan kerisauan anda, dan bertindak sekarang dengan hubungi saya. Jangan fikir lama-lama, dapatkan segera Set Kurus Shaklee, anda pasti akan berpuas hati. Sebarang pertanyaan ataupun tempahan boleh terus hubungi saya. Dan, jika anda inginkan consultation berterusan serta guide yang khusus untuk anda, boleh terus dapatkan daripada saya. Saya sediakan ekslusif untuk anda, customer-customer saya.. HANYA untuk customer saya.. Dan istimewa untuk anda, hanya di bulan April 2015, harga yang terbaik untuk anda. Shaklee memberikan promosi berganda-ganda HANYA untuk Set Kurus Shaklee. Grab sekarang sebelum promosi berakhir. Jangan malu-malu untuk hubungi saya ye..

 

Hubungi saya segera, sebelum masalah berat badan ini semakin menyelubungi anda…

SMS/Whatsapp : 019-6698505

PM Facebook : Chrysalis Nurul

 

 

Set Kurus Shaklee Testimoni, Dulu 92kg Sekarang 76kg

22 thoughts on “Set Kurus Shaklee Testimoni, Dulu 92kg Sekarang 76kg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge