“Puan, sel-sel otak pada bahagian otak kiri suami puan telah mati. Ada 3 kemungkinan yang suami puan bakal hadapi. Sama ada dia tidak dapat mengingati siapa diri dia dan ahli keluarga, boleh mengingat tetapi cepat lupa, ataupun suami puan akan mengalami masalah pertuturan.”

Itulah ungkapan doktor 2 tahun yang lalu, yang membuatkan hati seorang isteri menjadi gundah dan sentiasa runsing memikirkan tentang kesihatan suaminya. Isteri mana yang tidak risau dan bimbang bila mendengar berita tidak baik sebegini tentang suami sendiri.

Itulah yang Puan Hafza Aein kongsikan kepada kami mengenai kenangannya sepanjang menjaga suaminya yang diserang stroke pada usia muda. Ikuti kisah mereka selanjutnya..

Assalammualaikum..

Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.

Tanggal 28 April 2014…suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah…hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.

Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.

1 MEI 2014.. Jam 4 pagi suami masuk ke dewan pembedahan dan pakar memberitahu saya pembedahan ni merupakan major operation. Saya redha dengan segala kemungkinan yang berlaku.

Jam 8pg.. berita yang ditunggu telah tiba. Alhamdulillah..suami selamat menjalani pembedahan dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi untuk pemantauan doktor.

4 MEI 2014..keadaan suami masih lagi tidak sedar dan doktor telah memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami..

1- tidak dapat mengingat sape dia dan ahli keluarga…
2- boleh mengingat tapi cepat lupa..
3- masalah pertuturan..

Saya menjadi bimbang selepas itu. Apa yang saya harapkan lepas suami sedar dia akan mengingat semua ahli keluarga sendiri dan Alhamdulilah.. Allah Maha Besar.. bila dia dah sedar dia masih lagi ingat akan kami sekeluarga.

Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Tapi tak apa.. saya ingat lagi dengan produk VIVIX. Saya baca setiap testimoni pasal stroke ni.. apakah kesan dia bile dia makan dan apakah boleh pulih dengan minumnya.

Saya cuba bagi dia setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.

Alhamdulillah setelah hampir setahun…saya berikan VIVIX pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap.. Hahaha.. suka saya mendengarnya bila doktor cakap macam tu.

Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga. Terima kasih juga pada upline saya yang memahami keadaan saya dan memberi cadangan ambil VIVIX untuk bantu pulihkan suami saya.

I love Shaklee…

 

Alhamdulilah… Syukur ke hadrat Allah S.W.T  kerana setelah hampir setahun lebih Puan Hafza Aein melalui dugaan berat ini, kini Allah berikan sinar bahagia kepada mereka berdua. Lihatlah senyuman yang terukir di wajah suami Puan Hafza Aein pada gambar bertarikh Januari 2016. Itu sahaja sudah menggambarkan betapa suami beliau beransur semakin sihat. Kini, suami beliau juga sudah boleh bertutur dengan lebih baik berbanding sebelum ini.

cara merawat stroke

Semoga pasangan ini terus diberikan semangat yang kuat untuk meneruskan dugaan ini. Semoga suami Puan Hafza diberi kesembuhan sepenuhnya daripada serangan stroke yang beliau hadapi 2 tahun yang lepas. Dan semoga dengan asbab keistiewaan Vivix Shaklee, dapat membantu proses penyembuhan dengan lebih cepat InsyaAllah.

Bagi anda yang masih tercari-cari penawar atau sedang mencuba untuk merawat stroke yang dialami oleh ibu, ayah atau suami serta ahli keluarga yang lain, saya cadangkan untuk ambil Vivix secara konsisten dan lihat kesannya bagaimana. Banyak testimoni Vivix yang berjaya membantu pesakit-pesakit stroke kembali pulih dan semakin sihat.

Untuk lebih penjimatan kepada poket anda, boleh terus ke Promosi Vivix Shaklee 2016.

Sebarang pertanyaan mengenai Vivix Shaklee, boleh terus hubungi saya di :-

-Pengedar Shaklee Bertauliah-

Whatsapp : 019-6698505

PM Facebook : Chrysalis Nurul

.

.

Duit boleh dicari, tetapi rasa SIHAT itu ‘MAHAL’ harganya.

Suami Diserang Stroke, Sel-sel pada Bahagian Otak Sebelah Kiri Telah Mati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge