Suplemen Untuk Gigi Sensitif

Dalam entri mamachrysalis.com yang lepas, saya sudah kongsikan 5 punca gigi sensitif boleh berlaku dan juga  8 tips mengelakkan gigi sensitif daripada berlaku.

Untuk kali ini, saya ingin kongsikan dengan anda semua suplemen untuk gigi sensitif yang sesuai dan dapat membantu anda mengurangkan masalah gigi sensitif ini.

 

1. Ostematrix Shaklee

Suplemen Untuk Gigi Sensitif,Ostematrix Kalsium Shaklee

Ostematrix mengandungi kalsium yang amat penting untuk mengekalkan kekuatan tulang termasuklah tulang yang menyokong gigi. Ostematrix ini juga turut membekalkan nutrien-nutrien harian lain selain kalsium seperti magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi yang baik.

 

2. Vita-C Plus Shaklee

Suplemen Untuk Gigi Sensitif, Vitamin C Plus Shaklee

Vitamin C adalah vitamin yang penting untuk memelihara kesihatan tulang dan gigi. Ia juga meningkatkan keupayaan badan dalam merawat luka dan memelihara badan daripada jangkitan virus dan bakteria.

 

3. Garlic Complex

Suplemen Untuk Gigi Sensitif, Garlic Complex Shaklee

Garlic Complex atau kapsul bawang putih bertindak sebagai antibiotik semulajadi untuk masalah gigi sensitif yang disebabkan oleh jangkitan bakteria akibat memberus gigi terlalu kuat dengan teknik salah hingga mencederakan dan mendedahkan akar gusi. Kandungan alisin di dalam bawang putih memainkan peranan penting sebagai antibakteria dan antibiotik semulajadi untuk membunuh bakteria.

 

4. B-Complex

Suplemen Untuk Gigi Sensitif, B Complex Shaklee

Pengambilan B-Complex atau dikenali sebagai painkiller semulajadi dapat mengurangkan sakit di bahagian gigi atau gusi akibat gigi sensitif. B-Complex bertindak dengan meredakan ketegangan saraf di bahagian yang sakit dan membantu mengurangkan stress akibat kesakitan.

**Cadangan suplemen di atas adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri dan juga testimoni consumer suplemen Shaklee yang lain. Setiap consumer mungkin memerlukan cadangan vitamin yang berbeza-beza ataupun dos yang berlainanmengikut kesesuaian kesihatan, umur dan lain-lain. Jadi sebelum mencuba, penting untuk medapat konsultasi daripada pengedar shaklee yang bertauliah. Hubungi saya untuk mendapat kosultasi percuma.

Berminat untuk mencuba suplemen untuk gigi sensitif di atas, boleh hubungi saya sekarang!

pengedar shaklee tangkak muar

 

Suplemen Untuk Gigi Sensitif yang Dapat Bantu Anda Senyum Semula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge