Pejam celik pejam celik, dah 10 hari berlalu di bulan Ramadhan… Anda yang membaca ni agak-agak masih dapat kawal nafsu makan ketika berbuka ataupun semuanya dah tak tahan menanggung godaan makanan yang sedap-sedap ketika berbuka?

Memang tak dinafikan, ada di antara kita yang memang sangat susah nak kawal nafsu makan yang membuak-buak tu, terutamanya ketika berpuasa. Nampak makanan itu rasa nak beli, nampak makanan yang ni perut dah terasa pedih.. Jadi, bila berbuka, semua makanan dimakan..dan kemudian, bila perut dah ketat dan penuh dengan makanan, baru rasa menyesal kan? Nanti saya akan share tips-tips untuk mengawal nafsu makan. Memang sangat-sangat berguna untuk kita yang sedang dalam fasa ingin menurunkan berat badan.

Okay….entry kali ni, saya nak share dengan anda semua, beberapa tips mudah untuk anda tampil langsing di Aidilfitri nanti. Anda boleh amalkan di sepanjang baki 20 hari bulan Ramadhan ni. Dan yang menariknya tips mudah ini HANYA menggunakan air. Sangat mudah bukan? Jom kita lihat, air apa yang boleh membantu dalam proses menurunkan berat badan.

1- Air Hirisan Lemon

tips langsing - air perahan lemon Tahukah anda, air yang direndam dengan hirisan lemon, boleh membantu untuk menurunkan berat badan. Lemon boleh membantu melegakan rasa mual, mulas dan juga membantu dalam proses pencernaan. Ia bertindak sebagai pencuci atau pembersih bagi kotoran yang ada dalam perut. Orang selalu kata sebagai “agen detoks”. Apa yang anda perlu lakukan ialah, campuran jus lemon yang diperah dengan air suam dan kemudian minum. Mudah, cepat dan sedap! Anda juga boleh buat satu jug untuk anda minum sepanjang selepas berbuka sehingga ke sahur. Anda akan berasa sangat segar nanti. Cubalah!

2- Air Perahan Limau Nipis

tips langsing - air perahan limau nipis Amalkanlah meminum air perahan limau nipis dua biji sehari, nescaya berat badan anda akan berkurangan amalkan selama sebulan.. Anda boleh cuba amalkan semasa berbuka dan kalau nak kesan yang lebih superb, bancuh dengan air suam tanpa gula. InsyaAllah akan nampak perubahan pada bentuk badan anda. Cuba ye jangan tak cuba..!

3- Air Hirisan Lemon dan Limau Nipis

tips langsing - air lemon + limau nipisCampuran hirisan kedua-duanya lebih menarik bukan? Anda boleh amalkannya setiap hari. Kedua-duanya adalah agen detoks yang sangat baik!

4- Air Teh Hijau

tips langsing - air teh hijauTeh Hijau dapat meningkatkan metabolisma badan. Apabila metabolisma badan meningkat, badan lebih cepat ‘memproses’ lemak yang tersimpan dalam badan dengan lebih kerap. Polifenol yang terdapat dalam teh hijau juga berfungsi untuk meningkatkan kadar pemprosesan lemak dan meningkatkan kadar pertukaran makanan kepada kalori..

Amalkanlah ketiga-tiga tips mudah ini, untuk membantu anda mencapai misi menurunkan berat badan dan tampil langsing di Aidilfitri nanti. Saya juga mengamalkan tips di atas. Saya mengamalkan minum teh hijau daripada keluaran Shaklee iaitu Cinch Tea Mix. Cinch Tea Mix adalah produk terbaik yang bukan sahaja mempunyai ekstrak Teh Hijau, malahan Teh Merah dan Teh Putih sekaligus. Sangat berbaloi untuk membelinya, mudah untuk dibancuh dan membantu mengurangkan risiko barah dan mengurangkan berat badan. Saya sangat gemarkan Cinch Tea ini dibancuh suam-suam dan diletakkan hirisan lemon. Memang sangat-sangat terangkat rasanya… Menyegarkan!!

Cinch Tea Mix Shaklee
Cinch Tea Mix Shaklee
tips langsing - cinch tea lemon
Cinch Teax Mix Lemon – sangat-sangat menyegarkan

Tips yang sangat mudah kan? Anda cuba amalkan, anda sendiri akan rasakan kesannya…

Jika anda ingin tahu bagaimana caranya saya berjaya menurunkan berat badan dengan Set Kurus Shaklee, anda boleh baca selanjutnya di entry Set Kurus Shaklee Testimoni, dari 92kg ke 76kg.

Dan jika anda ingin mendapatkan Cinch Tea Mix, teh hijau keluaran Shaklee ni, anda boleh terus membuat belian online dengan menekan gambar “order now” di bawah. Penghantaran akan dibuat terus ke pintu rumah anda melalui pos.

Order now

Namun, sekiranya anda ingin COD (cash on delivery), anda boleh check kawasan yang saya cover di sini, kita jumpa face to face, ataupun anda lebih gemar membuat pesanan dan sembang dengan saya, boleh terus hubungi saya di :-

SMS/Whatsapp : 0193048505

PM Facebook : Chrysalis Nurul

“Membantu anda mendapatkan berat badan ideal & langsing adalah keutamaan kami”

Tips Mudah : Tampil Langsing di Aidilfitri
Tagged on:         

One thought on “Tips Mudah : Tampil Langsing di Aidilfitri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge