Anda biasa dengar tentang Vitamin C bukan? Dan saya pasti ramai juga antara kita yang dah tahu tentang kewujudan Vitamin C Shaklee ni..Yelah, mana tak nya… Vitamin Shaklee ni dah ada di pasaran dah dekat 50 tahun dah..Sebab tu, ramai yang berpuas hati dengan Vitamin Shaklee ni…Tak perlu ragu-ragu lagi..Vitamin yang sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam…

Kita berbalik semula kepada  cerita Vitamin C tadi…Terlalu banyak jenama Vitamin C kat luar sana…Dan saya rasa tak perlu lah saya sebut kat sini…Cuma nasihat saya, sebelum anda membeli apa-apa vitamin, pastikan status halal nya…nombor siri dari KKM..dan pastikan anda tahu apa kelebihan vitamin yang anda ambil berbanding daripada vitamin jenama lain…Itulah baru betul anda gunakan hak anda sebagai pembeli..Bukan setakat bayar dan makan tanpa tahu apa fungsinya untuk badan anda…

Okay…Jom kita tengok, apa yang lebihnya Vitamin C Shaklee ni berbanding Vitamin C jenama-jenama lainyang berlambak di pasaran sekarang??

Perasan tak kat botol Vitamin C 500mg Shaklee ada perkataan Sustained Released(pelepasan masa)…Tengok kat gambar bawah ni yang dalam awan colour pink…Apa maksudnya pelepasan masa tu??

Vitamin C Shaklee ~ 500mg Sustained Release

Sebiji Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg vitamin C dan ianya dirembeskan secara perlahan-lahan dalam badan mengikut keperluan badan kita untuk setiap jam. Ini maknanya bila kita ambil sebiji vitamin C Shaklee..badan kita tidak terus menerima 500mg vitamin C..Sebaliknya ia akan dilepaskan sedikit sedikit iaitu 100mg untuk setiap jam. Ini sangat bagus kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi. Jadi ianya terpelihara dan badan anda menerima bekalan vitamin C yang cukup setiap hari.

Selain itu juga…Setiap tablet Viatmin C Shaklee, mengandungi 120mg bioflavonoid (lihat gambar) dan 25% bioflavonoid ini diekstrak daripada kulit buah yang juga dikenali sebagai Viatmin C Complex. Apa fungsi vitamin C complex ni? Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh badan kita serta bertindak sebagai anti-radang, anti-alergi, anti-virus dan juga anti-kanser.

Inilah dua perbezaan yang paling utama antara Vitamin C Shaklee dengan vitamin-vitamin C yang lain..dan kerana perbezaan yang istimewa inilah ada beberapa pihak yang TIDAK BERTANGGUNGJAWAB (Vitamin C DR. H*****) yang sanggup rebranding nama Vitamin C Shaklee ni semata-mata nak mengaut keuntungan yang berlipat ganda tanpa memberikan penjelasan sebenar kepada pengguna…Jadi, anda di luar sana, jika mahu mendapatkan Vitamin C, pastikan anda mendapat hak anda sebagai pengguna…dan jangan sampai tertipu…..gunakan hak anda sebagai pengguna untuk mengetahui segalanya tentang produk.

Nanti saya akan share kan apa fungsi-fungsi Vitamin C Shaklee ni pulak yer..dan juga, macam mana Vitamin C ni boleh membantu anda untuk mendapatkan kulit yang cantik & gebus….(^_^)

 

Info Produk :

Vitamin C Sustained Release (180 biji)

Retail Price : RM 92.50

 

Jika anda ada sebarang pertanyaan atau berminat nak mencuba Vitamin C Shaklee yang best ni, boleh hubungi saya di :

Email : yolexx@yahoo.com

FB : Chrysalis Nurul

SMS/Whatsapp : 019-3048505

 

 

Salam Sayang…..

MamaChrysalis

Vitamin C Shaklee ~ Apa Kelebihannya?
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge